teamwork: group of industrial workers in a refinery - oil processing equipment and machinery

"Werken op de afdeling explosieveiligheid is flexibel werken.

Thuis, op kantoor, op locatie: alles is mogelijk. Je werkt vanuit allerlei locaties en veel samen met andere afdelingen. Powerspex is een open en sociaal bedrijf en dat geldt ook voor de specifieke discipline explosieveiligheid.

Veel van onze explosieveiligheidsdeskundigen zijn hier als stagiair begonnen, maar er zijn er ook die ‘koud’ bij ons solliciteren.

Voorheen moesten we explosieveiligheid altijd uitbesteden aan externe partijen; we mochten niets zelf aanpassen. ‘En toch moeten we dat zelf ook kunnen,’ dachten we en we hebben er hard aan gewerkt. 4 jaar later was Powerspex een ‘Explosion Proof Certified Facility’ en sindsdien is een aantal werknemers ook persoonlijk gecertificeerd. We zijn er trots op dat Powerspex zoveel kennis op het gebied van explosieveiligheid in huis heeft.

Of we veel explosies zien? Gelukkig niet. Het is hier nooit voorgekomen, maar er zijn in Nederland vaak explosies. Heel gevaarlijk, dus het is belangrijk dat wij ons werk goed doen."

Explosieveiligheid

bij Powerspex

Bij Powerspex werken specialisten met veel kennis en kunde op het gebied van explosieveiligheid; een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

Explosieveiligheidsdeskundigen hebben kennis van verschillende normen zoals ATEX, IECEx en NEC500. De werkplaats van Powerspex is gecertificeerd om explosieveilige panelen te bouwen. Ook zit Powerspex niet vast aan slechts een fabricaat. Flexibiliteit en kwaliteit zijn daardoor optimaal. Powerspex kan dankzij deze werkwijze complexe projecten realiseren in gas- en stofexplosiegevaarlijke gebieden. Dit gebeurt in combinatie met verschillende engineering- en montagedisciplines.