teamwork: group of industrial workers in a refinery - oil processing equipment and machinery

“De hardware-engineers zijn van A tot Z betrokken bij projecten en dat is anders dan bij veel andere bedrijven. Bij Powerspex is het niet alleen maar schema’s uitwerken, het is veel meer. Regelmatig maken we zelf offertes en ondersteunen we de sales. Daarnaast zijn we nauw betrokken bij de montage in het veld, de montage in de werkplaats en verzorgen we zelf de inkoop van de benodigde materialen. Dat maakt het leuk en uitdagend om te doen.

De sfeer onderling is uitstekend. We werken in een team van vijftien engineers, van wie er twaalf opereren in Hengelo en drie in Veenendaal.

We hebben een jong team, gecombineerd met een goede mix van senior collega’s.

We zijn altijd met de laatste stand der techniek bezig. Voorbeeld is Eplan. We werken alles uit in 3D middels Pro Panel, waardoor al onze panelen machinaal bewerkt kunnen worden. Dat biedt voordeel voor de mensen in de werkplaats, maar ook voor de klanten. Die krijgen meteen een goed beeld van het beoogde eindresultaat.”

Hardware engineering

bij Powerspex

Van complete besturingspanelen tot het kleinste signaal dat hierop wordt aangesloten, worden in detail door onze hardware engineers ontworpen.

De besturingspanelen die in onze eigen werkplaats worden geassembleerd, worden met een engineeringstool (Eplan) zo efficiënt mogelijk ontworpen. Onze engineers richten zich dan niet alleen tot alleen het besturingspaneel maar ook met alles wat hierop wordt aangesloten en aangestuurd. Hierbij wordt dus ook nagedacht over kabeldiameters, SIL-loops, intrinsiek veilige (IS) loops, vermogens, hoog- en laagspanningen en alle andere voorkomende zaken die aan de geldende normen moeten voldoen.