teamwork: group of industrial workers in a refinery - oil processing equipment and machinery

"Bij hardware-engineering zijn de werkzaamheden divers, van basic engineering tot detailengineering en vervolgens door naar de oplevering.

De hardware-engineers zijn van A tot Z betrokken bij projecten en dat is anders dan bij veel andere bedrijven. Bij Powerspex is het niet alleen maar schema’s uitwerken, het is veel meer. Hardware-engineers werken vaak ook buiten hun vakgebied. Regelmatig maken we zelf offertes of ondersteunen we de offertemakers en dat maakt het leuk om te doen.

De sfeer onderling is uitstekend. We werken in een team van elf engineers. Een jong team dat een goede mix van de senior collega’s vormt. We zijn altijd met de laatste stand der techniek bezig. Voorbeeld is Eplan. We gaan over naar Eplan Pro Panel. Wat nu nog platte tekeningen zijn, wordt 3D. Dat biedt voordeel voor de mensen in de werkplaats, maar ook voor de klanten. Die krijgen meteen een goed beeld van het beoogde eindresultaat.

Er zijn bovendien goede doorgroeimogelijkheden voor hardware-engineers. Engineers die hun werk goed doen en ervaring opdoen, kunnen al snel door naar functies als projectleider."

Hardware engineering

bij Powerspex

De besturingspanelen waar Powerspex mee werkt, moeten in detail worden ontworpen.

Dat is de taak van de hardware-engineers. Zij maken vooral gebruik van Eplan P8. Binnenkort wordt uitgebreid naar Eplan Pro Panel. Powerspex bouwt en levert dan dus ook Pro-Panel-besturingspanelen.