teamwork: group of industrial workers in a refinery - oil processing equipment and machinery

"Wie werkt met simulatie-engineering, werkt in een onderzoekerswereld. Onze mensen worden voortdurend geprikkeld om processen te begrijpen en processen en regelingen werkend te krijgen. Dat doen we middels simulaties in PsxCad. Dat is een zelfontworpen pakket, uniek in regeltechniek. Wie met PsxCad werkt, werkt ook mee met het verbeteren en verder ontwikkelen ervan.

We werken in een leuk, gevarieerd team. Van stagiairs en afstudeerders – HBO en WO – tot en met ervaren medewerkers die al jaren meedraaien; hier werken we allemaal samen. Iedereen heeft de mogelijkheid om in teamverband te werken, maar ook om zelfstandig projecten met PsxCad te realiseren."

Simulatieprojecten en simulatie-engineering

bij Powerspex

Powerspex heeft een eigen engineerstool ontwikkeld, genaamd de PsxCad. Het is een unieke simulatietool waarin procesmodellen, processoftware en HMI kunnen worden geprogrammeerd.

Met PsxCad kunnen complexe processen alvast aan de voorkant worden getest. PsxCad kan ook voor de optimalisatie van bestaande processen worden gebruikt. Powerspex hanteert PsxCad voor eigen gebruik. Tegelijkertijd wordt de tool verkocht aan klanten wereldwijd. Doordat PsxCad een zelfontwikkeld engineeringspakket is, zal dit ook moeten blijven worden doorontwikkeld. Dit programma is in Java geprogrammeerd.