teamwork: group of industrial workers in a refinery - oil processing equipment and machinery

"Waarom paneelbouwers graag bij Powerspex werken? Om het werk en om de sfeer in de werkplaats, de rust en de lol. Bovendien is alles wat we bouwen special. Niks gaat seriematig, alle panelen zijn anders en uniek.

We werken natuurlijk met tijdschema’s, maar het wordt niet ervaren als tijdsdruk. We willen een kwalitatief goed product neerzetten zodat de klanten tevreden zijn. Hier draait het om kwaliteit, niet om kwantiteit.

Bij paneelbouw werken altijd veel stagiairs – jongens en meiden -, vaak in combinatie met de buitendienst. Veel stagiairs blijven daarna bij Powerspex werken, als bijbaan of later als vaste baan. Doordat zoveel studenten en schoolverlaters hier blijven werken, blijft de groep jong. Ze hebben allemaal een beetje dezelfde leeftijd en dat is heel goed voor de sfeer binnen het team.

Doorgroeimogelijkheden zijn er volop voor de paneelbouwers. Paneelbouw is de basis en daarna krijgen ze alle mogelijkheid om door te groeien binnen het bedrijf. Zo krijgt iedereen de kans om het werk te doen dat hij het liefst doet."

Paneelbouw

bij Powerspex

Powerspex heeft twee werkplaatsen waar diverse panelen worden gebouwd en getest.

In zowel Hengelo als Veenendaal wordt volop aan paneelbouw gedaan door de professionele paneelbouwers.
De werkplaatsen fungeren daarnaast als kweekvijver voor jong talent, waardoor zij de kans krijgen door te groeien binnen het bedrijf.
Ook technische scholieren die buiten schooltijd om een bijbaan ambiëren, kunnen in de werkplaats onder begeleiding allerlei werkzaamheden uitvoeren.