teamwork: group of industrial workers in a refinery - oil processing equipment and machinery

"Verwacht veel variatie in je werk als je komt werken als software-engineer bij Powerspex. Doordat onze engineers ook proceskennis hebben, denken ze volop mee en hebben ze veel contact met klanten: hoe kunnen processen eenvoudiger, beter, efficiënter? Dat stellen klanten op prijs.

De software-engineers werken in een leuk team met een open mentaliteit: met vragen kun je altijd terecht bij collega’s. Kennisoverdracht is belangrijk. Zo leren nieuwe werknemers niet alleen van hun eigen fouten, maar ook van de fouten die anderen al voor ze hebben gemaakt…

De software wordt geschreven in verschillende systemen. Het varieert van kleine systemen tot grote installaties van stoomketels en verbrandingsinstallaties. Die variatie maakt het werk zo interessant. Is de software af, dan is het tijd om te testen. Vervolgens gaan de software-engineers mee naar de locatie en daar zien ze hoe hun werk in de praktijk wordt gebracht en brengen ze eventueel aanpassingen aan.
Op deze manier zijn de software-engineers bij het hele project nauw betrokken en is het werk heel gevarieerd."

Software engineering

bij Powerspex

De software-engineers van Powerspex ontwikkelen software voor diverse projecten.

De processen die worden geautomatiseerd zijn onder meer

  • stadsverwarmingsnetten
  • biogasinstallaties
  • composteringsinstallaties
  • branderautomaten
  • aansturing van boten in de dredgingindustrie.

 

Cybersecurity wordt steeds belangrijker bij software engineering. Powerspex verdiept zich steeds meer in de norm IEC62443. Dat is binnenkort wettelijk verplicht voor diverse bedrijven die op de energievoorzieningsmarkt actief zijn.