teamwork: group of industrial workers in a refinery - oil processing equipment and machinery

"Bij projectengineering werken we met een leuke, jonge, enthousiaste groep collega’s.

Bij Powerspex is meer dan de helft van de collega’s jonger dan 35 en dat geldt ook voor projectengineering. Ons werk is heel afwisselend. Als een soort spin in het web binnen de organisatie werken we op veel verschillende vlakken. Het ene moment zitten we bij een klant aan tafel, het volgende moment sparren we met collega’s. Een eentonige baan achter de computer is het zeker niet.

Projectengineering brengt wel veel verantwoordelijkheden met zich mee. Projectengineers zijn het aanspreekpunt voor klanten en worden geacht problemen op te lossen. Voor ons voelt die verantwoordelijkheid niet als een zware taak. Nee, het is juist een uitdaging om er met het hele team aan te werken."

Projectengineering

bij Powerspex

Powerspex voert complete projecten in de procesautomatisering uit. Een helder overzicht van de verschillende disciplines binnen het bedrijf is onontbeerlijk om alle projecten te kunnen uitvoeren en juist dat is onderdeel van het takenpakket van de projectengineers.

Hierbij gaat het er vooral om dat de juiste afdelingen binnen Powerspex samenwerken en dat de basisengineering wordt verricht.

Projectengineers zijn bedreven in:

  • Projectplanning
  • Basic engineering
  • Inkoop van instrumenten en appendages
  • Begeleiden van HAZOP’s
  • Projectmanagement
  • Aansturen van detailengineering van hardware-engineering, software-engineering en simulation engineering.